snart klart

Anton var jätte duktig när vi tog sprutan! Sköterskan talade om för honom att han var tvungen att sitta helt still, det gjorde han. Trots att de gjorde ont så att han började gråta så rörde han inte en fena, min fina prins!

Nu är snart allt klart, ska bara dammsuga och moppa golven. Klippa Tobbe och köra med epilatorn, sen blir de natti natt.

Imorgon åker vi! Det ska bli så SKÖNT att komma iväg till sol och bad ett tag!




packa

Idag har vi tvättat och handlat. Nu på kvällen fick jag ett litet sammanbrott. Barnen skrek och härjade (Anton hade feber och Emil har tänder på g) och jag sov knappt något i natt. Tror att jag kanske fick 3 timmars sömn, då Emil vaknade ett par ggr och Anton hade feberfrossa. Sen hör det väl till saken att jag inte fått en lugn stund utan barn på flera veckors tid. Men hur som helst så gav de sig ganska snabbt.

När kidsen lagt sig började jag och Tobbe packa inför resan. Vi åker ju i övermorgon! Imorgon står 10000 saker på schemat. Tobbe kliver av natt och ska sova. Jag och kidsen ska till Bvc, Tobbe ska till arbetsförmedlingen, vi ska in till borlänge och lämna Tobbes arbetskläder och paserkort. Vi ska ta andra twinrix sprutan. Sen ska vi hem och packa klart, städa, tömma sopor m.m. På kvällen ska jag klippa tobbe och köra epilator på mina ben + under armarna om jag törs ;) Sen ska vi försöka sova, vilket kanske inte blir det lättaste.

På lördag åker vårat tåg vid lunch, vi har bokat från blge eftersom att vi ska lämna våran bil hos Tobbes mamma. För hon ska komma och hämta oss nere på arlanda när vi kommer hem. Sen åker vi, lite nervös är jag nog. Det är ju 6 år sedan jag var utomlands (förutom tyskland och finland) jag har alltså inte rest med barnen. För tobbe är det första gången någonsin, så han kanske är ännu mer nervös än mig? Troligen inte, han blir ju typ aldrig nervös. Där är vi olika, jag blir alltid jätte stressad medans Tobbe är cool lugn. Men vi kompletterar varann rätt bra, jag stressar på Tobbe lite och han lugnar mig.


dagis

Idag va Emil med till dagis igen. Fröknarna tog hand om Emil hela dagen själva, jag satt inne i TV rummet i princip hela dagen. Det hade gått hur bra som helst och imorgon ska vi lämna dom helt. Känns konstigt att Emil blivit så stor att han börjat dagis. För Anton funkar det hur bra som helst och han leker bra med dom andra barnen. Mina älskade prinsar <3

Idag när jag och barnen kom hem från dagis hade min käre make städat och gjort fint. Det var riktigt skönt att komma hem till ett städat hem! Tyvärr var han ju på jobbet när vi kom hem, annars hade jag pussat sönder honom =)

Det börjar dra ihop sig inför vår turkiet resa, ska börja packa imorgon tänkte jag. Det ska bli så SKÖNT att komma iväg och koppla av tillsammans. Sen när vi kommer hem börjar allvaret. Jag ska gå tillbaks och jobba och de är med blandade kännslor, men det blir bra och jag mår bra av att jobba.

Emil

Stackars lilla Emil har feber och är dålig i magen. Inte alls kul att få tänder. Så idag fick han vara hemma med Tobbe. Jag och Anton åkte till dagis vid 9, 10 gick jag därifrån och hämtade honom vid 12.30. Eftersom att Tobbe skulle jobba eftermiddag fick Anton gå hem tidigare så att jag slapp släpa runt på en febrig Emil.

I lördags va de bojsen karnevalen och jag hjälpte till att måla ansikten. Även jag var målad i ansiktet och utklädd till clown =). Anton och Emil var med mormor och Anton fick gå upp på scenen med Mr Udd! Han skrattade så att han vek sig dubbel när Udd tokade sig och trollade.

Känner att de här inlägget vart rörigt...Men,men..

nya kameran



Daniel och Emil





Emil i sandlådan




Svamp i skogen




En blomma vid beachen




Vit blomma




Vita blomman igen




Anton hoppar från soffkanten

torsdag

Idag var jag och jobbade ett par timmar medans Tobbe skolade in barnen. Det var skönt att komma iväg en sväng och inte bara "vara mamma". Inskolningen hade gått riktigt bra och Anton hade varit på egen hand hela dagen. Det hade gått bra för Emil också, även om han inte orkade hålla sig vaken tills efter lunch. Så han somnade en skvätt innan istället.

Imorgon går Tobbe på sin sista skiftperiod på SSAB, sen tar vicket slut. Får se vad som händer sen, men något blir de ju alltid. Så imorgon är det jag som skolar in kidsen, 9-14. Blir spännande, de va ju ett tag sen man fixade iordning båda barnen själv och drog iväg på morgonen.

Vår kamera har kommit också, jag har varit ute och knäppt en massa bilder. Lägger upp några här sen, måste bara lägga in programvaran på datorn först.

tankar

Igår satt jag och läste igenom min gamla blogg. Jag insåg att det är ett år sedan jag fick min epilepsi. Det var en hamsk dag för många. För Tobbe som hittade mig krampande i sängen och inte alls visste varför eller vad som hänt. Jag var ju höggravid då och det gjorde nog inte saken bättre. Min mamma som fick ett panikslaget telefonsamtal av Tobbe, som resulterade i att hon trodde att både jag och Emil skulle dö. Anton som stog i bakgrunden och inte förstog varför alla var uppstressande och varför abulans männen kom och tog mig. Väl uppe på sjukhuset tittade han bara på mig sen ville han där ifrån.

Det är också snart två år sedan Anton brännskadade sig. Den helt klar värsta dagen i mitt liv. Då var jag helt säker på att Anton skulle dö. Den känslan vill jag aldrig mer uppleva. Att sitta i duschen och blåhålla sitt barn som skriker ett hemskt skrik som skar direkt in i hjärtat, samtidigt som jag spolade vatten på oss. Att hålla sitt barn och se hur huden i ansiktet, örat, på ryggen och på ena armen sakta smälter bort. Att sedan se honom få en MASSA lugnande medel och sedan titta på när dom försiktigt plockar bort huden och tvättar såren. Usch! Jag kommer fortfarande ihåg den hemska lukten av bränt kött som han hade. Som senare utvecklades till en ännu hemskare lukt, nämligen infektion.

I en veckas tid fick vi åka in på akuten/vårdcentralen varje dag och blåhålla Anton medans dom bytte bandage, ibland flera ggr per dag. Tillsist träffade vi en bra sköterska som fixade omläggningsmaterial åt oss så att vi kunde byta och räta till lite själva. Hon fixade även så att vi fick vård i hemmet, så att Anton skulle slippa sjukhuset. Det är jag evigt tacksam för.

Sen har vi ju det possitiva, som jag hellre tänker på än all den här skiten. Emil blir ju snart ett år! Min lilla bebis plutt är redan ett år!

Anton håller på att tjata om halloween. Att jag måste va snäll annars får jag inte komma på hans halloween. De är ett avsnitt med små einsteins som dom har ett halloween party. Så jag har lagt fram idéen till Tobbe att kanske hyra K-femman och ha ett halloween disco. Hyra lite discolampor från håkan, köpa lite chips och godis och ha barndisco. Bjuda in typ 20 ungar och  ha inträde på 10 kr så att de täcker lite av kostnaden. Anton skulle älska det!


måndag

Jag har beställt en digital systemkamera på netonnet. Längtar tills den kommer hem så att man kan börja fota lite. Vi har pratat länge om att köpa en men aldrig riktigt prioriterat det. Men eftersom att vi snart åker till Turkiet på vår första gemensamma utlandsresa. För den delen är de bara jag som varit utomland förut, så för grabbarna blir de allra första gången.

Jag längtar som bara den till resan, de börjar dra ihop sig nu. Vi ska bo på ett fint, barnvänligt hotel 1km från alanya centrum. Jag SKA gå på hamam och så vill jag gå på turkisk afton. Sen såklart shoppa, sola, bada och käka god mat.

Nu börjar jangta efter att jobba, samtidigt som ångesten över att lämna barnen på nattugglan stiger. Det är säkert skit bra där och dom kommer nog att trivas. Men de e ovant att dom ska sova borta. Emil har ju bara sovit borta ett par ggr i hela sitt liv.

söndag

idag är det söndag. Jag och barnen har ätit frukost och tagit de lugnt. Emil är nu inne på rummet och leker och Anton sitter i mitt knä och tittar på barnprogram.

Jag är på jakt efter en systemkamera, kollar på tradera och blocket. Hittar jag ingen till ett vettigt pris där blir de nog att handla på siba.

Tobbe jobbar sista natten i natt. Sen blir de en hektisk frivecka. På tisdag ska Tobbe på arbetsintervju, på onsdag ska vi skola in grabbarna på nattugglan. På torsdag ska jag jobba sen börjar Tobbe på fredag.

Jag är lite pirrig inför nya dagiset, vi hade ju så bra på jungfrun. Men Anton längtar till att få börja på nattugglan och det är ju det viktigaste att barnen trivs. De käns så konstigt att släppa iväg Emil till dagis. Han kan ju inte gå, inte ens krypa kan han. Fast jag tror iof inte att han kommer att krypa heller. Sen kan han ju inte prata överhuvud taget, han har sagt pappa ett par ggr, men det är allt.

Igår va vi ner på stan och träffade Ann, Lotta, Elin och Melwin. Vi kikade lite i butiker, gick till 47an och käkade hamburgare. Sen gick vi till leksaks affären och sen blev de en glass innan vi for hem. Med andra ord en trevlig dag.

städa

denna vackra dag har jag tillbringat inomhus med dammsugar och mopp. Jag har även rensat ur ungarnas rum på en massa skräp. Ska hämta ner lite nya leksaker åt Emil från vinden. Såna där stoppa-kloss-i-hålet leksaker och sånt.

Nu har jag även bokat tåg till Arlanda. Om vi åkte 1 timme innan vi tänkt blev de 1/3 av priset, så vi får helt enkelt hänga på Arlanda ett tag =)

Imorgon är det fredag och då ska Emil ner till BVC. Ska bli spännande och se hur lång han är och vad han väger =) Lilla tjockisen...

2/8

Nu är resan bokad och klar. Vi åker till Alanya och det ska bli SÅ skönt! Idag har jag varit och fotograferat mig till nya körkortet. Känns så konstigt att underteckna med Carin Engqvist. Efter fotograferingen åkte vi in till Borlänge och lämnad av bebis grejor till Linda som hon köpt av oss. Vi stannade till i Blge centrum och träffade Stifen och Vincent som hastigast.

När vi kom hem städade jag en skvätt och sedan kom ett par förbi och kikade på vagnen. Dom skulle fundera på saken och höra av sig imorgon. Buhu. Jag som hoppades på att få den såld, vi ska byt skivor och belägg på torsdag så lite extra klirr hade inte setat fel. Men ,men jag håller tummarna för att hon hör av sig imorgon och vill ha den, även om jag inte tror det. För om jag var och tittade på en vagn som jag tyckte om skuule jag köpt den på en gång....

Tobbe slutar ju på SSAB 28 augusti. Så nu har han sökt lite nya jobb och redan fått napp på två. Så på fredag drar han till Norge på arbetsintervju och nästa vecka ska han på en till här i Falun. Jag håller tummarna för honom. Skulle va as nice om han fick jobb nu medans han är igång. Så att han slipper gå hemma och vara arbetslös och bli förslappad.

RSS 2.0