inte frisk än

Det verkar som om den här förkylningen aldrig tänker släppa taget om min kropp. Jag blir vansinnig! Jag har sjukskrivit mig nu idag och tänker även göra det imorgon så att jag kan bli frisk nu. Så idag är min plan att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt!

Igår hjälpte jag Lotta med att färga håret, först i med en blekning för att ljusa upp det och sedan i med en knallröd färg. Jag tror att reslutatet vart okej, hann inte kika så noga då vi fick bråttom iväg. Jag och Anton körde upp en kebabrulle till akuten så att J skulle få i ig lite mat då han suttit i typ 7 (?) timmar och väntat.

bättringsvägen

Jag har börjat bli bättre, sov hela natten inatt och det var helt underbart att inte vakna av en känsla att man ska kvävas. Lite hosta, lite snor men inge tryck i bihålorna och framför allt inge feber! Så ikväll ska jag och Tobbe iväg hem till Sara som ska ha inflyttningsfest. Jag ska ha en partylite presentation också.

Barnen ska sova hemma hos faster Lotta och de ska bli kul tycker de. Det är så sjukt vad dessa lediga helger går fort...Usch jag vill ha mer tid till min familj och mina vänner!

sjukling

Hade svårt att sova inatt då jag var helt tät i näsan, detta gjorde att jag andades genom munnen som i sin tur vart snustorr. Dessutom hade jag lite feber en stund på natten. Vaknade halv 8 och hoppade in i en dusch. Sen la jag mig i soffan och ställde larmet på 09.20. Jag bestämde mig för att ta bilen idag igen då jag är sjuk och de e svinkallt ute. Jag gjorde mig i ordning och gick ut till bilen. Men den hade inte samma planer som jag, så den vägrade starta. Ringde Tobbe i ren panik, han ringde Jocke som var helt underbart snäll och kom och hämtade mig. Så de va bara att springa in och hämta täckbyxorna och halsduken så jag inte fryser ihjäl ikväll när jag ska gå hem. Trots detta lilla missöde så kom jag precis i tid till jobbet, tur att jag alltid är ute i så god tid!

jobb

Igår sov jag bort i princip hela dagen, hade sådan hemsk huvudvärk. Idag vaknade jag upp genom förkyld, med jag pallrade mig iväg till jobbet ändå. Idag hade jag bilen när jag lämnade ungarna, kändes lite bökigt att hålla på å lasta in ungar och så men guu va skönt att slippa gå hem i -20 när man är genomförkyld!

Träningsvärken håller i sig sedan i måndags och jag är så sugen på att gå till gymmet, men de får vänta tills bihålorna lugnat sig lite. Ikväll när jag slutar jobbet ska jag sladda förbi och handla en mjölk sedan ska jag hem och krypa ner i ett kokhett bad!

gym

Idag följde jag med Tobbe och Jocke till gymmet. Körde ett bröst, triceps pass tillsammans med den. Grymt pass men lite segt då jag är van att köra själv och därmed hålla ett högre tempo. Passade på att prova en del nya maskiner också. Nästa gång ska Tobbe följa med mig och köra ett konditionspass på friskis, han kommer att dö!

Har varit och hämtat ut min telefon idag, äntligen! Den gamla visade sig vara fukt skadad och därmed gick den inte att reparera, så jag fick en ny på försäkringen. Känns grymt nice att ha en smartis igen och den första appen jag tog hem, den som varit mest saknad är bank appen. Nu sitter jag och väntar på min lönespec som bör dimpa ner idag.Hoppas

söndag

Idag är det söndag och vardagen kommer krypandes igen. Tobbe sover redan och jag sitter som vanligt själv på kvällen. Måste säga att de har varit skönt med denna ledighet, att få vakna och somna tillsammans.

Anton har fått en massa fina presenter och ett roligt kalas. En lek laptop, MP3 spelare, byggsats, lego, play doh, ben 10 gubbe, pyssel böcker, kläder, onepice, klocka och ett bädd set. Nöjd 5 åring!

Idag var jag och Anton iväg på familjejympa, jätte kul! Att ta med Anton på det kostar 100kr per kalender år och det är för försäkringens skull, sjukt värt!

försäkringskassan

Åhh idag ringde en kvinna från FK mig, hon bröt kraftigt på ryska så jag hade svårt att höra vad hon sa och hon verkade inte riktigt fatta vad jag sa. Vår kommunikation blev inte så bra och jag vart mycket arg då de ändå är ganska viktiga grejer det handlar om.

Nå väl, hon frågar mig om jag jobbat i Falukommun, jag svarar ja. Då säger hon att hon pratat med dem och att de sagt att jag avslutat min anställning nu 1/12. Jaaaa, svarar jag jag jobbar ju inte där någe mer, har jobbat hos Omtanken sedan 2011. Okej svarar hon och börjar fråga om mina studier, hon kommer fram till att jag avslutat dem i november. Hon frågar vad jag gör nu och jag svarar åter igen att jag jobbar hos omtanken. Jag förklarar säkert 10 ggr att de nyligen räknat om min SGI och att inga uppgifter ändrats sedan dess. Hon blir jätte förvirrad och frågar om jag är arbetslös. Jag blir förbannad och sedan säger vi hejdå.

Sen ringer hon igen ca 30 minuter senare och säger att hon har hittat uppgifter som är nya ang min SGI. Jaaa, svarar jag. Hon frågar om jag är anställd hon Omtanken Dalarna. Jag svarar ja. Hon frågar om jag jobbar i Ludvika. Jag svarar att Omtanken ligger i Ludvika med att jag jobbar i Falun. Jaaaahaaaaa säger hon. Sen frågar hon om det är på heder och samvete och sedan är hon nöjd?! Jäkla krångel!!

fredag

i morse så drog jag iväg till gymmet och körde ett pass med fokus ben-rumpa. Känner att jag kommer få kraftig träningsvärk i vaderna och låren, nice. Efter lunchen drog vi upp till ICAmaxi och handlade inför nästa vecka och även inför Antons kalas imorgon.

Imorgon smäller det, Anton blir 5 år och han ska ha kalas. Det blir 5 barn på kalaset + små syskon men har en känsla av att de kommer att kännas som 10, minst! På kvällen blir det att äta MC donalds, Antons val.


klippt håret

jag fick ju en hårklippning på citysaxen i födelsedagspresent. Så nu har jag skalat av håret, 15 cm åkte av. Men håret är ju fortfarande galet trasigt sen graviditeten osv.

Jag har kört ett par grymma pass på gymmet och de känns verkligen som att jag är på g. Igår sov Lotta här och vi spelade kort, imorse körde vi hem henne och sen tog vi en sväng med bilen och pratade lite, kan säga att de behövdes. Ikväll ska jag och min man käka gott och mysa, det behövs det också! Imorgon blir de gymmet och sedan ska vi handla inför Antons kalas som blir på lördag. På tal om Anton så har han namnsdag idag, Anton dagen. Grattis!

jobb

Idag och imorgon är det jobb dagar, imorgon ska jag även på p-möte innan jobbet. Sen är jag ledig en hel vecka! Anton min älskling fyller ju 5 (!) år på lördag, helt sjukt. Ska försöka att hinna med ett gym-pass efter jobbet imorgon också, så sjukt nice!

Helgen

I fredags kom pappa och jonte upp hit, så de och Tobbe va ute i fredags och lördags och jobbade. Min lördag var ganska så fullspäckad. Efter att Emil hade sovit så åkte vi ner på bolaget och handlade Sen hem till mamma och lämna av Emil som skulle sova där. Jag och Anton åkte in till borlänge och jag tog en kaffe där innan jag pussade Anton hejdå, för han skulle sova hos faster. Sen hämtade jag upp min lillebror vid jax och skjutsade hem honom.

När jag sedan kom hem hade jag så otroligt ont i nacken att jag var spyfärdig. Tog en kokhet dusch, en voltaren och la mig och sov en stund. Sedan kändes det mycket bättre och jag började göra mig i ordning inför kvällen. När Tobbe kom hem käkade vi lite, drack någon flaska och åkte sen ner på Olerys. Vi tog någon öl/cider var och käkade fyllda potatisskal. Vi tog bussen hem ca 00 och la oss sedan på soffan och såg på film. Jag vaknade till vid 03 och vi gick in i sängen.

Idag så har vi varit och hämtat Emil hos mamma. Ann, Lotta, Elin och Melwin körde hem Anton och jag fick min födelsedags present. Jag fick en klippning precis som jag önskat mig =) Det behövs verkligen! Sen tog jag en sväng ner på gymmet och körde ett grymt konditionspass. Nice!

mohaha

har just fått clearat med de sista, på lördag-söndag är vi barnlediga! Anton ska sova hos Lotta och då tänkte vi passa på att höra om mamma vill ta Emil så blir vi helt barnlediga =) Så på lördag ska jag och min make göra någonting tillsammans, utan barn =)

torsdag

Torsdag-jobb dag. Men jag är ledig hela helgen, as nice! Imorgon kommer min pappa upp med firman och ska jobba lite, de stannar till lördag och denna gång kanske jag t.o.m hinner träffa honom eftersom att jag är ledig.

Igår efter jobbet gick jag hem till Sara, hon bjöd på te och skitsnack sen var hon vänlig nog att köra hem mig, jag tog en dusch och seda kröp jag ner bredvid min sovande man. Jag drömde inatt, de va länge sedan jag (kom ihåg att jag) drömde. Vaknade redan vid 7 och tog täcket med mig upp till soffan och låg där en stund och slöade innan jobbet.

ont i halsen

vaknade imorse med en klump i halsen och svårt att svälja, yeay!! Jag som hade tänkt att köra ett stenhårt konditionspass på friskis idag men jag är så otroligt nojig när de gäller infektioner och träning som kan orsaka hjärtmuskelinflammation, vilket jag INTE vill ha! Så jag låter bli gymmet med en viss bitterhet och tar en promenad hem från jobbet ikväll istället. Jag har nu detta passet och tre till kvar innan jag ska vara föräldraledig i 1 vecka, så underbart!!

7/1

Köpte ett månadskort på friskis och svettis idag, tänkte jag skulle prova på om jag trivs. Efter första dagen känner jag mig mörbultad, har ju inte varit på gym på 3 år! Hur som helst finns de både för och nackdelar med friskis vs actic där jag tränade förut. Friskis har barnpassning och ligger bättre till medan actic kändes fräschare och trevligare. Får se om jag forsätter på friskis efter den här månaden eller om jag provar något annat?

Nu på kvällen tog jag Anton och åkte hem till Emma och Calle, vi snackade lite skit och Anton busade massor. Det är trevligt med dessa kvällsutflykter som jag och Anton gör ibland, vi åker runt 7 och kommer hem runt 9. Hemma hos Emma fick jag min födelsedagspresent, en skitfin stor ljuslykta. Den ska vara inomhus men jag vet inte, kanske hänger den ute iaf? Sen fick jag även barnbesticken som hon handlade åt mig på IKEA, super bra =)

träna

Va ner på gymmet idag, första gången sedan precis i början av graviditeten med Emil, 3 år sedan alltså! Så skönt men så sjukt jobbigt. Får se om jag avlider av träningsverk imorgon och dagen därefter. Fick en glad överraskning på gymmet, de hade barnpassning och kunde prova att ta emot även Emil =)

sjätte januari

Idag har jag och Tobias varit tillsammans i 7 år, helt sjuk! Igår kväll när jag kom hem från jobbet så nattade jag barnen, sedan hämtade jag mamma och skjutsade henne iväg till en förfest. Hon skulle ut och göra stan osäker...Sen hem och äta middag tillsammans med Tobias. Sambal-vitlök scampi till förrätt, kött pommes och whiskey sås till huvudrätt och sedan åkte jag och hämtade Emma och Madde som slutat jobbet, skjutsade hem dem och åt sedan chokladpudding tillsammans med min make.

Har bestämt mig för att börja träna på friskis och svettis, de är nog det bästa alternativet för mig. Tänkte ju köpa kort på sportlife som ligger precis vid jobbet, men de e ju helt fel sida stan jämfört med vart jag bor. Blir nog bättre på friskis som är mitt i mellan. =)

födelsedag

Igår kom min mamma och lillebror och hämtade mig efter jobbet och skjutsade hem mig. Jag fick min födelsedagspresent, en massagedyna. Fick en fin orkidée och en mascara också =) Imorse fick jag sovmorgon och frukost-på-säng av min underbara pojkar. Folk har ringt och skrivit grattis i massor idag, kul att så många hör av sig. Tack facebook som håller koll på födelsedagarna så att folk kommer ihåg att gratta. =) När jag kommer hem väntas god middag tillsammans med älsklingen och förhoppningsvis en massa mys. =)
 

Ombokning

Vi bokade om vår resa idag, haha. Ving hade något knas med sin sida när vi bokade första gången. Vi sökte med filtreringen all inclusive och vattenrutschbana i bodrum och ett hotell kom upp, de bokade vi. Sen igår hittade Tobbe ett hotell som hade allt de där men inte kom med när man sökte på rutsch. Det hotellet verkade ännu bättre och hade dessutom Lollo och Bernie så vi bokade om till det istället =) Så vi åker till 
 
Bodrum Holiday Resort och Spa  ---> Länk <----

 


fredag

Fredag idag, vaknade av att Emil satt på min mage och skrattade. Så vi klev upp och Anton bestämde sig för en sovmorgon. Det är så typiskt att de aldrig kan sova länge samtidigt de där två! Upp, äta frukost, köra igång en tvättmaskin och sedan iväg till dagis. Två nöjda killar som inte varit på dagis på länge och som saknat sina kompisar lämnade jag. Sedan iväg till jobbet, jobbar över 1 timme idag för att kunna sluta en timme tidigare imorgon när jag fyller år. Helt sjukt att jag fyller år imorgon, jag hinner inte med!

Torsdag

Jag och små killarna hade en lugn och skön morgon framför TVn. Jag fixade i ordning en matlista för fortsättningen av denna vecka samt hela nästa vecka och så skrev jag en inköpslista. Tobbe kom hem och vi åt ris, fiskpinnar och remouladsås till lunch. Sen gick Tobbe och Emil och sov middag som vanligt. Jag tog med mig Anton ner till Willys och inhandlade allt på listan. Nu ska det sparas pengar inför Turkiet och då är matlista och veckohandling verkligen super!! När vi kom hem stannade Anton ute på gården och lekt med Mohammed en stund. Nu står middagen i ugnen och det blir ungskorv med potatismos =)

Ungskorv 4 pers:
Falukorv
grädde ca 3 dl
cremefraishe ca 2 dl
riven ost
senap
skiva en halv lök
salt
peppar

HA i allt i en ungsform och in i ugnen ett tag på ca 175 grader...mumma!!

Resan bokad

Bokat resa nu ;) Turkiet i Maj. 2 veckor allinclusive med hela familjen, inte illa de inte =) Behöver jag ens säga att jag längtar till maj? Bodrum Beach resort here we come

solresa

Vi har kikat runt lite, så sjukt sugna att ta en Turkiet resa i maj. Köra en 2 veckors allinclusive och endast slappa sjukt mycket och ta hand om varandra som familj! ca 20.000 skulle det handla om för hela familjen med en full allinclusive, dvs fri dryck osv...Inte helt fel!! Jag vill åka NU men tyvärr finns varken pengar eller semesterdagar just nu =( Men men..Jag ska iaf snart vara mamma ledig...16-17-18-19-20 blir vi hemma hela familjen tillsammans =)

magsjuk?

Min stackars lilla Emil hade feber igår och va kass i magen. Idag så var han fortfarande påtagligt hängig men fick i sig en liten yoghurt till frukost. Anton bäddade upp med en massa täcken i soffan och vi kröp ner alla tre . Emil var precis påväg att somna när han spydde rakt upp i luften, all kräka hamnade således i hans ansikte ögon och öron. Tack Anton som bäddat med täcken så att de slapp komma kräka i soffan! Så jag fick kasta in Emil i duschen och nu sitter han utmattad här bredvid mig. Stackarn jag hoppas att han blir frisk snart. Jag avskyr kräkor, iövrigt är jag inte ett dugg kräsmagad, men kräkor är INTE min grej!

1/1

Nu är det januari och jag fyller år på lördag. Helt sjukt vad fort det går, dock ska jag jobba hela den helgen så det blir inget kalas..Har lämnat in min telefon på lagning och fick undertiden låna en gammal av mamma. Hahaha fan vad man blir beroende av sin telefon och alla appar, inser det först nu när jag inte har några...Det svåraste är att överleva utan bank appen...den är grym!

Jag önskar alla en god fortsättning på det nya året..I år ska jag se till att fokusera mer på sådant som gör MIG glad

RSS 2.0