fredag

Ungarna har precis fått frukost, kläder osv. Nu sitter jag här vid datorn en stund och laddar inför packningen av saker till jobb och dagis. Det är min jobb helg i helgen och de e blandade känslor, såklart vill jag ju vara hemma med min familj, men de ska även bli skönt att komma tillbaks till jobbet igen.

Igår va vi och handlade lite saker inför vintern. Komplettering av mössor sockor osv...Inge kul att lägga pengar på men de behövs ju rejäla grejer till ungarna. Nu ska vi bara handla en till overall till Emil och en Jacka till Anton så är nog de mesta klart iaf...Eller ja, vinterskor måste ju införskaffas också, tänkte inte på de förrän nu ;)

onsdag

Sitter i soffan med Emil bredvid. Anton har fått feber men håller igång ändå, han har byggt en stor koja mitt i vardagsrummet. =) Kommer verkligen ihåg hur roligt det var att bygga kojor när man var liten. Ibland vill man tillbaks till den tiden, när bekymren var små och glädjen stor =)

På fredag ska jag jobba igen oavsett om barnen är friska eller inte, är de sjuka får Tobbe hålla sig vaken alt. vila lite när Emil sover middag. Pallar inte att vara hemma mer med galet mammiga ungar. Emil blir verkligen hemsk, ska vara i famnen dygnet runt helst. Visste e det mysigt när han är i famnen, men inte jämt. Jag har ju liksom Anton att tillfredsställa också och ett hushåll att sköta.

I helgen blir de som sagt jobb, sen är jag ledig månag-tis, jobbar ons-tors sedan kommer lillasyster på fredag. =)

dagvild

Har ju varit hemma och VABat med Emil nu, detta har resulterat i att jag blivit TOTALT dagvild. Herregud säger jag bara. Igår hann jag och Anton iaf med en tur till svampskogen, han älskar att vara i skogen och det gör jag med.

Nu är Tobbe och Anton i BLge och inhandlar varmare arbetskläder till Tobbe. De har också kikat på vinterdäcken till bilen, tänkte slå på stort i år och köpa riktigt bra vinterdäck...De e faktiskt en ganska vettig grej när man har barn känns det som.

Ikväll ska vi käka taco och när alla sove, altså omkrin klockan 8, ska jag sätta mig med skoljobbet.

Igår kväll var jag förresten sjukt produktiv, jag nattade två ungar, hängde tvätt, fixade en skoluppgift, sopade hela lägenheten samt förberedde maten på endast två timmar!

över

nu är allt kalasande över och lugnet har lagt sig. Igår hade jag en ljusvisning hos mamma som gick fint, sen gick jag och Sara till Pitchers en stund. Det var trevligt men jäklar va mycket sloigt folk de va där, hoppas att de va en tillfällighet.

Idag va Tobbes familj här och firade Emil, han fick en massa bra paket. Nu på kvällen har jag gjort en inlämning i rehabilitering och habilitering. pice of kaka..=) Sen kom mamma och Sonny förbi en snabbis. Nu kikar jag på TV och slappar i min ensamhet. Egentligen borde jag hoppa in i duschen, men jag tror jag skippar de och gör de imorgon.

Imorgon VABar jag för Emil, min tvååring är inte riktigt redo för dagis än, han har ingen ork. På kalaset idag höll han på att somna i sin stol, lillplutten.

Inte nu till helgen, men helgen efter kommer min älskade lillasyster hit. Jag längtar =) Anton har blivit bjuden på disco den helgen så de får Tobbe ta med honom på.

För någon vecka sedan fick Anton sitt första kärleksbrev också, så gulligt. Det stod AATON och ett hjärta. =)

barnkalas

Igår fyllde min älskade Emil två år! Han fick en massa fina paket och det va helt underbart att se lyckan i hans små ögon =) Sara stannade kvar och vi åkte till blge och köpte potatis skal, underbart gott.

Idag ska vi hem till Eliaz som fyller fem år. Ikväll ska jag ha en ljusvisning hemma hos min mor, sedan ska jag vara med min älskade Sara. Tobbe ska vara hemma och spela TVspel i sin ensamhet så han är nog rätt nöjd han också. Imorgon är de kalas här hemma igen, då kommer Tobbes familj och grattar lilla Limo. Nu ska jag göra mig iordning.

måndag

snart bär det av mot dagis och jobb. Vardagen är tillbaks och jag är inte längre sjuk. Pratade precis med enhetschefen för praktik platsen jag ska ut till. Fick reda på en massa bra saker. Känns rätt konstig att vara tjänstledig från mitt jobb som assistent och praktisera som omsorgsassistent.

Ikväll ska jag och älsklingen passa på att gå på bio, snabba cach 2 blir de. Riktigt lyxigt =)

söndag

Igår va vi iväg till loppisen, hittade inte sådär jätte mycket kul alls. Sen åkte vi upp till ingarvets secondhand, hittade ingenting där heller. Däremot fick jag mitt humör duktigt förstört. jag gick med Emil i vagnen, en gubbe stog mitt i en gång och jag sa, ursäkta fick ingen reaktion. Sa ursäkta igen, ingen reaktion. Sen sa jag ursäkta, skulle du kunna flytta dig lite så att vi kommer förbi? Nej, svara han kort. Jag trodde han skämtade och flinade lite, men de gjorde han inte. Jag vart helt paff och valde att gå runt istället. Lite senare hade Tobbe placerat Emil vid en kant och kikade på blades. Samma gubbe kommer och puttar iväg vagnen, med Emil i, i en jävla fart och Emil var påväg rakt in i en hylla. Jag flippade och började skrika, sprang och hämtade Emil. Gubben traskade bara vidare i godan ro. Jag hade seriösa planer på att lyfta ur Emil ur vagnen och köra den rakt in i hans smalben så hårt jag orkade. Men jag behärskade mig, de kokade och kröp i hela kroppen på mig, jag va så jävla arg! Nu i efterhand ångrar jag faktiskt lite att jag inte sopade på honom, idiot!

Men, men på kvällen åkte vi iväg på 40+40 års fest i linghed, de va riktigt trevligt men vi drog oss hem tidigt för jag va så jäkla trött! Nu ska vi just hämta barnen och ta en liten sväng på stan. =)

Emil

Idag var vi på hörcentralen och gud va min lilla prins imponerade. Han fick prova att göra testet som var rekommenderat från 3½-4 år och han fattade nästan på en gång vad han skulle göra. Helt självklart för honom att när det pep, fick han sätta på en kloss på tornet. Sen fick han "måla med öronen" det gick också hur bra som helst, de kollade alltså hur trumhinnorna vibrerade. Allting såg fint ut och de va inge problem med hans hörsel. Så nu ska resultaten tillbaks till BVC sen får vi en remiss till logoped. =) Kanske, kanske kan de hjälpa till så att han kommer igång och prata, men jag tror nog att de e intresset/viljan som e problemet inte tal motoriken.

Efter BVC har vi i princip varit ute hela dagen, så skönt väder idag =) Vi har lekt, plockat vinbär, plockat körsbär och handlat på Willys. Nu sover små killarna och jag och den stora varianten ska ha mys kväll.

hörseltest

Idag, om en liten stund, ska jag och grabbarna bege oss till sjukhuset. Där ska vi möta upp Tobbe som ska fika med Anton medans jag följer med Emil på hörseltest...Jag undrar egentligen hur de gör hörseltest på en så liten kille, som inte pratar..? Jaja, de är ju experter på de där så de ska nog gå bra...Jag hoppas att han hör fint, även om jag inte direkt tycker att de skulle vara någon panik om han har nedsatt hörsel heller.. Efter hörsel testet kommer vi att få komma tillbaks till BVC, som om han hör bra kontaktar en logoped. Allt detta handlar alltså om att han inte sa tillräckligt med ord än, han klarade inte ens 18månaders gränsen min lilla segpropp ;) Men de e så jäkla typiskt Emil, tar allt i sin takt och lägger ner sin energi på att lära sig det han vill, typ äta, haha för de e han då riktigt bra på:) Tror att Emil hade hans egen form av matstrejk för några veckor sedan...Han åt nämligen bara EN portion mat och sedan kastade han tallriken. Att göra som Anton gjorde, äta en tugga per mål i någon vecka kommer nog aldrig hända med Emil, han älskar mat för mycket =)

RSS 2.0