torsdag

jag har plockat massor med svamp, 3½plåt med höstkantareller. Resten fick Mimmi för jag orkade inte rensa mer. Jag och barnen har varit ute på gården hela eftermiddagen och lekt i det vackra vädret.

Sen gick vi in och jag och Emil fick mat. Sen fick grabbarna bada, de va två nöjda blötdjur kan jag tala om. Sen skulle jag och Anton smörsteka lite gula kantareller men det visade sig att vi inte hade haft något rostbröd. Jag knackade på hos Mimmi,Johan öppnade och jag fick lite bröd. =) Sen mumsade jag och Anton kantarell mackor.

Nu ligger båda grabbarna och jag ska snart ta en dusch. Sen blir de någon timme framför TVn innan jag ska krypa ner i sängen och sova. Imorgon blir de ju att kliva upp tidigt för att hinna få iväg båda grabbarna till dagis, ingen av dom är ju speciellt morgonpigga (iaf inte när man ska iväg på morgonen och måste väcka dom) Jag ska lämna dom vid 06.30 sen ska dom vara där ett helt dygn, det är ÅNGEST. Men vad gör man inte, jag måste ju jobba.

Jag saknar min man, välldigt mycket. Men dagarna rusar fram och nu har han varit borta i 5 dygn. Dom hade kommit igång med övertiden också, det blir klirr i kassan kan jag tala om. När jag pratade med honom för ett tag sen stog dom och skar asfalt, det va tydligen ganska knepigt...Hahaha


vimsigt värre

Igår pratade jag med chefen (dit jag ska på intervju) hon sa att jag skulle komma och träffa henne och brukaren så snart som möjligt. Hon gav imorgon (idag) 16.30 på förslag och skulle ringa och kolla med brukaren om tiden passade henne. Sedan skulle hon återkomma till mig om tid och adress osv. Men jag hörde inget ifrån henne och eftersom att jag ringt och tjatat på henne tidigare så tänkte jag att hon hör väl av sig när de blir dags.

16.50 ringer min telefon och hon frågar om jag är på väg. På väg vart undrar jag. Hon hade alltså glömt att ringa och bekräfta och tala om adressen. Så dom satt där och väntade på en ovetandes mig. Hur som helst bestämde vi att jag ska komma på tisdag klockan ett.

Jag mamma och barnen va på kupolen idag. Anton handlade en mössa och en sjal. Jag handlade en tröja och min kära mor köpte en jacka åt mig. =)

När vi kom hem strök jag gardiner och under tiden fixade Anton middag åt sig och Emil. Så när jag va klar med gardinerna satt Anton och Emil och tryckte i sig cheeseballs och drack multivitamin dryck. Omtänksam storebror det där =)

Imorgon ska barnen till dagis mellan 9-14, då funderar jag på att dra ut i svampskogen och hoppas på att göra några fynd

tisdag

Idag har jag provat att sparka ut skurhinken. Det vart sjö i vardagsrummet och hallen. Oj,oj,oj vad jag fick torka sen. Jag lyckades även tvätta ett paket med cigaretter, ingen bra grej det heller.

Efter dagis gick vi upp till Liam och lekte. Sen traskade vi hem och åt middag, korv och makaroner blev det idag. Nu har jag och Anton myskväll med popcorn framför TVn.

Jag saknar min man, värst på kvällarna. Det är jobbigt att inte ha någon att prata med och bolla funderingar med. Men det funkar faktiskt bättre än vad jag trodde att han är borta.

Funderar på att rensa ur lite och sälja iväg grejer på tradera. Vi har så otroligt mycket saker som vi inte behöver.


26/9

Idag pratade jag med damen från omtanken, jag skulle få komma och träffa kvinnan som jag ev. ska jobba hos. Väntar bara på besked om tid. Jag har handlat lite idag också, på dollar och på lager 70. Jag har varit på banken och löst in en check också.Pratade med Tobbe nu i eftermiddags och de hade gått bra på jobbet, de käns skönt.

Jag har sån lust att göra om här hemma, vet dock inte hur. Funderar på att börja med att byta gardiner i köket, för dom är riktigt skitiga.

Imorgon ska ungarna till dagis en stund, sen blir de att leka ute hela eftermiddagen om vädret tillåter. Jag älskar mina barn och min man.

1 dygn

Nu har Tobbe varit borta i 1 dygn och det börjar kännas tomt. Kan överhuvudtaget inte tänka mig ett liv utan honom, jag har en underbar familj.

Imorse åkte jag och barnen till Willys och handlade. När vi kom hem kikade Jocke, Madde, Eliaz, Julia, Daniel och Liam förbi. Barnen lekte och efter en stund gick Eliaz med familj hem. Jag, Daniel och barnen gick ut en stund så att dom fick leka av sig.

Sen kom mamma, Sonny, Emma och Calle hit och åt tårta och gav Emil paket. Sen dess har jag och barnen lekt, plockat och sett på TV. Nu ligger grabbarna och jag har slagit mig ner i soffan. Snart ska jag ta en dusch och sedan hänga tvätt.

gräsänka

Dom senaste dagarna har bestått av stress och noga planering för mig. Vi har varit och hämtat en husvagn i Ervertsberg, mitt i natten. Vi har städat husvagnen, gjort i ordning den. Handlat saker som kastruller, elektrisk kylväska, tallrikar m.m. Tvättat i tvättstugan städat här hemma och haft kalas för Emil.

Igår kväll åkte Tobbe och Stefan iväg till Norge, 14 dagar blir dom borta. Det känns tomt utan Tobbe men det blir nog bra för oss att få saknar varandra lite också. Idag står handling på schemat, sen ska vi ha lite mer kalas för Emil. Min lill plutt.

Nu har de gått snabbt med Emil. Han har ju varit jätte sen i utvecklingen, men nu går det undan. Han har fått tänder, han förflyttar sig mellansaker och ställer sig upp mot väggar (inte bara mot tex bordskanten). Han bubblar och snackar hella tiden och hans lek börjar bli på en helt annan nivå. Min bebis är ingen bebis mer. Nu käns de som att han börjar komma ikapp med utvecklingen, jag har för mig att Anton var ungefär på hans nivå när han var ett år.

Anton övar sig på att räkna och pluss och minus. Han tränar också på engelska och frågar ofta vad saker heter. Det märks tydligt att han börjar få ett STORT intresse för att lära sig saker.

Jag har blivit erbjuden ett jobb som jag troligen tackar ja till. En tjänst på 60%, det är en tjänst som jag absolut inte ens skulle tänkt tanken på att Sen kan jag ju alltid ta lite extra i vikarie förmedlingen, OM JAG VILL.

fredag

Emil har varit super sjuk. I onsdags? ringde dom från dagis vid 19 och jag fick komma och hämta barnen då Emil hade varit jätte ledsen. Nu är han bättre och jag tror att han är redo för dagis igen imorgon. De har varit körigt att försöka få till jobb tiderna och inte haft dagis att tillgå, men de e tur jag har en sån snäll mamma som ställer upp.

Jag har fått en j*vla massa kortpass inbokade, det stör mig mycket. Jag gillar LÅNGA pass så att man kan vara ledig flera dagar i sträck...Blääää. Men jobb är jobb och jag ska inte klaga.

Nu på kvällen ertappade jag Emil med att sitta under köksbordet med tv-dosan mot örat och "prata i telefon" haha gulleplutten.

Nu sitter jag själv i soffan med tända ljus och myser. Barnen sover sedan länge och jag har hunnit röja lite här hemma.


dagen

I går jobbade jag heldag, Tobbe lämnade barnen på dagis vid 18.00 för inskolnings natt. Så när jag kom hem från jobbet var det tomt hemma. Lotta och Eric kom hit och vi spelade lite spel.

Vid 8 var vi och hämtade barnen sen for vi och handlade på maxi, hem och lämna grejerna sen ut till lager och handla en skvätt där också. När vi kom hem åt vi lite lunch och efter det fikade vi. Vi hade köpt sånna där chocklad "pinnar" med skum i. Emil vart helt röd i ansiktet och började svälla, så de vart ilfart till akuten för mig och honom.

Väl uppe hittade jag ingen parkering så jag parkerade utanför dörren och sprang in med honom. Vi vart uppmötta och införda på ett rum och läkaren kom precis efter oss. Emil fick antihistaminer och betapred, han reagerade bra på medicinen och allergi reaktionen la sig ganska snabbt. Jag vart ganska stolt över mig själv som fick med mig innehållsförteckningen. Läkaren trodde att de va ägg Emil reagerat på och eftersom att han är förkyld så kom det nu.

Efter någon timme fick vi åka hem igen. Min lilla Emil plutt. Han mår iaf bra nu och det är de viktiga, men han höll på att skrämma skiten ur mig!

RSS 2.0