jobb

sitter på jobbet och har precis tryckt i mig min räksallad. Sista arbetsdagen för denna månad och nästa vecka hälsar vi Maj månad välkommen. Maj bjuder på Tobias födelsedag och Turkietresa =) Imorgon ska jag rensa lite uppe i förrådet, måste försöka få bort en del och förbereda inför flytten.

jobb-helgen

Har precis beställt hem earplanes. Hoppas att den funkar då Anton hade jätte ont i öronen sist vi var i turkiet. Beställde hem ett varsitt par åt oss allihop, kostade bara 79:-/st så de känns rätt värt å prova. Ikväll ska vi fixa med tåg biljetter och se över de sista praktiska detaljerna. Behöver köpa lite handsprit och liknande så har vi nog allt sen. Längtar sjukt mycket nu, men de e inte långt kvar!! Om 27 dagar sitter vi på arlanda och väntar...ååååh...

25e

Dagarna rasar förbi...Har kört ett par grymma pass på gymmet, känns hur bra som helst. Linda har lärt mig en hel del nytt och jag har övat teknik..Varit ledig i två dagar och vi har sagt upp lägenheten. Vi har även handlat gummistövlar till A och nya skor till T. En födelsedagspresent till freja som fyller år har vi också köpt. Min hals har börjat värka så jag har gjort mig en stor kopp med honungsvatten och rivit ner lite ingefära. Myys med mig själv en torsdags kväll som denna <3

22

Den lediga helgen har varit underbar. Massa sol och lek! Har handlat lite nya kläder, varit på kalas i Medväga och Grillat! Igår var jag med Linda till gymmet, satan säger jag bara....Vaknade inatt när jag vände mig i sängen av att de gjorde så jäkla ONT i benen. Imorse när jag skulle ta ner en burk tonfisk från översta hyllan kom jag inte upp på stolen. Jag försökte på alla sätt och vis men benen bar mig inte...Fick skicka upp Emil istället och han vart nöjd över att hjälpa till...Sitter just nu på jobbet och väntar på att lönespecen ska dimpa ner på mejlen....spännande =)

vågen

Idag visade vågen 58 kg, allt mitt slit med att hålla koll på kalorierna, minska kolhydraterna och öka proteinet ger resultat! Det är svårt, de e så sjukt lätt att få i sig för mycket kolhydrater, de gömmer sig överallt! Tror dock att jag måste öka kaloriintaget en aning då viktnedgången går lite för snabbt, dvs att jag förlorar mer muskelmassa än nödvändigt. OCH det vill jag ju INTE!

torsdag

Igår efter jobbet var jag hem till Sara en sväng. Det var trevligt att träffa henne en stund, blir alldeles för sällan i perioder. Idag, hör och häpna valde jag att vara slö, jag struntade i gymmet och låg i soffan hela morgonen. Det var sjukt nice och välbehövligt! Imorgon är jag ledig och det finns en massa som ska hinnas med under helgen, men det mesta är trevliga saker iaf ! Imorgon ska jag dra till gymmet med Linda och sedan ska vi försöka att inhandla en födelsedagspresent till Melwin som ska firas på lördag.

onsdag

haft några jobbiga dagar...Men jag löste det genom att dra till gymmet och köra ett stenhårt pass, sen käkade jag lte sushi och på eftermiddag åkte jag tillsammans med barnen och Emma till Blge. Dagen vart i helhet bra och allt känns lite bättre. Nu är det jobb idag och imorgon sen är vi lediga tillsammans, var länge sedan nu. Imorgon bitti innan jobbet ska jag dra och kötta lite ben på gymmet =) Måste verkligen införskaffa mig träningshandskar för jag har fått valkar i händerna, inte så snyggt kanske...haha..

morgon

Igår kväll vart jag hämtad från jobbet av Tobbe och Jonte. Följde med på en sväng med Värmdö fisk och satt i bilen och pratade med pappa. Sen åkte vi hem och drack ett par öl hemma hos oss, mycket trevligt. Jag klev upp tidigt och drog iväg till gymmet. Upptäckte att dem öppnar 8 även på helger i en månad till! Det är så skönt att starta dagen med ett grymt träningspass innan jobbet! Nu blir det att läsa lite träningsbloggar och fundera på en del förslag och erbjudanden som vi fått

Galet

 
Denna bild är tagen i mitten av december 2010, har svårt att fatta att jag varit så tjock. Iof var det "bara" 3 månader efter att jag fick Emil. Med en vikt på 89kg hade jag ett BMI på 37,5.....Långt över gränsen för FETMA som ligger på 30
 
 
Denna bild är tagen nu i början på april 2013, som sagt med en vikt på 59kg och ett BMI på 24,9 
 

kalorier

försöker hålla lite koll på kalorierna jag petar i mig, det är en djungel det här att hålla koll på. Försöker ligga på en underskott om 500 Kcal om dagen, då det tydligen ska vara optimalt för att bli av med kroppsfett men samtidigt inte förlora allt för mycket muskler. Det är kul att hålla på med och väldigt intressant. Blir ganska äcklad då jag tänker på hur jag åt förut, för att inte tala om den ca 1,5 liter cola jag drack OM DAGEN. Inte konstigt att jag vägde nästan 30 kilo mer än nu. (utan bebis i magen) Nu stannar vågen på 59kg och mitt bmi blir därmed 24.9, precis i övre kanten av normalviktig. Det känns helt okej så fokus ligger nu mer på shaping än vikt.

dagens träningspass

tanken var att träna tillsammans med Linda. Men det vart ändrade planer så jag drog iväg själv. La mycket fokus på tekniken idag vid första seten, sen lassade jag på lite vikter. Gick sjukt bra och lyckades kliva upp i vikt på nästan alla övningar. Sjukt nöjd! Nu är det jobb helg som väntar vilket betyder att de inte blir någe gym för min del då jag helt enkelt inte hinner dit. Det suger stenhårt, kan inte på måndag heller, men tisdag, då jäklar! Får köra lite curlstång och hantlar här hemma i helgen istället =)

morgon

En lugn och skön morgon tillsammans med mina fina småkillar =) Vi har hunnit äta frukost och bygga en brandbil och haft det allmänt trevligt tillsammans. Älskar lediga morgonar, dem blir ofta så harmoniska 
 
När Tobbe kommer hem från jobbet ska jag dra till gymmet tillsammans med Lina. Ska bli kul att gå och gymma med någon som är mer erfaren och kunnig. Hoppas på att kunna få ett och ett annat tips och lära mig en del.

lägenhet

Nu har vi varit och skrivit kontrakt på lägenehen. Fick även den glada överraskningen att hushållselen ingick i hyran =) Kommer att bli sjukt nice. Vi fick också en rundtur i källaren där vi fick se blomm rummet, hobbyrummet, tvättstugorna och liknande. Det känns sjukt bra och inflytt sker 1/7

middagen

vitkålssallad med kyckling filé
 
300gram vitkål
100gram purjolök 
250gram lättkesella
1dl vatten
1 matsked olivolja 
2 matskedar vitvinsvinäger
Finstrimlad chili

Tillagning: Hacka vitkål och purjolök. Blanda ut kesellan med vatten, olivolja och vinäger. I med chilin och krydda med citronpeppar.
 
 

lunch

Auberginerullar med citronquinoa var super gott! Jag gillade allt, Tobbe gillade inte quinoan.

Ingredienser
2 stora auberginer
5 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
100 g riven parmesanost
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron
2 tomater
1 knippe persilja
olja till stekning
salt och peppar

Receptet är avsett för 4 portioner.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginerna på längden i tunna skivor. Salta och peppra och stek skivorna i en torr stekpanna eller grilla i grillpanna.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja. Blanda med parmesanosten.
Lägg lökröran på aubergineskivorna och gör rullar som du fäster med tandpetare.
Lägg rullarna i en ugnssäker form (hit kan man förbereda), gratinera i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt buljongtärning till kokvattnet.
Riv ner skalet av citronen och pressa över juicen i den färdigkokta quinoan.
Tärna tomaterna och hacka persiljan. Blanda med quinoan. Smaka av med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.



Näringsvärde
ENERGI:
FETT:
1850 kJ / 440 kcal
18 g

middag

tzatziki gjord på kvarg
fläskfilé
avovado

Vart en sen kväll så jag tog rester från igår och skar upp lita avocado. Gott och mättande =)

dagens lunch

Sallad:
Ruccola
paprika
gurka
röd lök
körsbärstomater
rökt lax
peppar

efter jobbet ska jag handla lite och sedan försöka mig på Auberginerullar med citronquinoa imorgon. Blir spännande =)

idag

vaknade 7 och klev upp, gick runt och drog ett tag innan jag tog en promenad över till slätta och gymmet. Körd ett grymt ben pass, allt funkade så jäkla bra!! Är sjukt nöjd med passet då jag dels fick in en ny övning och kunde lassa på lite mer tyngder. Drack en shake i solskenet och promenerade raskt hem igen. Gjorde iordning en sallad att ta med till jobbet och sedan gick jag till bussen. Precis innan bussen kom ringde Tobbe och sa att han slutat jobbet, så han skjutsade mig till jobbet. Då hann vi iaf ses en LIITEN stund idag =P

Nu är det jobb till 20.00 som gäller, får se om jag går hem eller om jag tar bussen...

middag

ikväll ska jag göra iordning en tzatziki, kött och sallad.
Tzatziki:
1 burk lätt kvarg
1 dl riven gurka
massa vitlök
salt och peppar
lite vatten om det känns stabbigt

fläskfilé kryddad med salt och peppar stekt i olivolja

sallad:
ruccola
körsbärstomater
gurka
gul paprika
röd lök

muuumms

opoppo

De senaste veckorna har brandlarmet som sitter i trapphuset haft frispel. Det tjuter lite nu och då ( mellan 1 och 50 ggr per dag) och räddningstjänsten har ryckt ut 5 gånger minst. Kopparstaden har sagt att de skulle skicka ut någon tekniker men de verkar antingen inte har utfört sitt jobb eller helt enkelt inte kommit. Imorse efter en utekväll vaknade jag 05.30 av att brandlarmet tjöt, jag svor en harang och somnade om. När jag sedan vaknade tänkte jag för mig själv, tänk om det FAKTISKT hade brunnit. Ingen bryr sig ju längre om detta larm. Man skulle nog inte höra/märka skillnad om brandvarnaren i lägenheten bredvid eller ovanför skulle tjuta, utan bara ignorera det. INTE OKEJ

mycket

dagen igår bjöd på en del, tog mig iväg till gymmet och körde biceps och rygg. Det behövdes efter att ha varit instängd med magsjuka. På kvällen drog jag till kupolen men Sara och Emma, inhandlade lite träningskläder. Sen for jag hem till Sara och snackade skit tills ögonen gick i kors av trötthet. Nu är jag uppe med Emil, anton och tobbe får sovmorgon idag =)

sjukdom

Nu har magsjukan cirkulerat hos oss i snart en vecka. Så sjukt trött på detta nu! Emil vart sjuk i onsdags. Anton i lördags, jag i söndags och Tobbe i måndags. BLÄ. Nu försöker jag använda den lilla energi jag har till att sprita och tvätta allt här hemma.

Vi har valt att tacka ja till lägenheten vi varit och tittat på. Men den var ledig från första juni och vi kan inte ta den förrän i Juli så styrelsen skulle prata ihop sig och återkomma. håller alla tummar och tår

RSS 2.0