lunch
Auberginerullar med citronquinoa var super gott! Jag gillade allt, Tobbe gillade inte quinoan.
Ingredienser
2 stora auberginer
5 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
100 g riven parmesanost
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron
2 tomater
1 knippe persilja
olja till stekning
salt och peppar
Receptet är avsett för 4 portioner.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginerna på längden i tunna skivor. Salta och peppra och stek skivorna i en torr stekpanna eller grilla i grillpanna.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja. Blanda med parmesanosten.
Lägg lökröran på aubergineskivorna och gör rullar som du fäster med tandpetare.
Lägg rullarna i en ugnssäker form (hit kan man förbereda), gratinera i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt buljongtärning till kokvattnet.
Riv ner skalet av citronen och pressa över juicen i den färdigkokta quinoan.
Tärna tomaterna och hacka persiljan. Blanda med quinoan. Smaka av med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
Näringsvärde
ENERGI:
FETT:
1850 kJ / 440 kcal
18 g
Ingredienser
2 stora auberginer
5 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
100 g riven parmesanost
2 dl quinoa
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 citron
2 tomater
1 knippe persilja
olja till stekning
salt och peppar
Receptet är avsett för 4 portioner.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär auberginerna på längden i tunna skivor. Salta och peppra och stek skivorna i en torr stekpanna eller grilla i grillpanna.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja. Blanda med parmesanosten.
Lägg lökröran på aubergineskivorna och gör rullar som du fäster med tandpetare.
Lägg rullarna i en ugnssäker form (hit kan man förbereda), gratinera i ugnen i 5-10 minuter tills osten smält.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt buljongtärning till kokvattnet.
Riv ner skalet av citronen och pressa över juicen i den färdigkokta quinoan.
Tärna tomaterna och hacka persiljan. Blanda med quinoan. Smaka av med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
Näringsvärde
ENERGI:
FETT:
1850 kJ / 440 kcal
18 g

Kommentarer
Trackback