ojoj

'Nu var det sjukt länge sedan jag uppdaterade här. Bröllopsfesten gick hur bra som helst och var riktigt trevlig. Det var sjukt stressigt till en början men de gick ju bra endå. Vi skålade, min pappa höll ett tal och vi dansade vals. Jag dansade "far och dotter dansen" med pappa. Vi avslutade kvällen på krogen. Det var riktigt, riktigt trevligt!

Tobbe började jobba i måndags och har jobbat fyra förmiddagar. Ikväll gör han sin sista eftermiddag av tre, sen blir det två nätter.

Vi har alla fixat pass och tagit första twinrix sprutan. Jag har fått en massa nya kort med mitt nya efternamn och på måndag eller tisdag får jag körkorts handlingarna. Det hade blivit krångel i deras data system så de var tur att jag ringde och efterlyste papperna. Jag och barnen har varit ute mycket i det vackra vädret, vi har badat, lekt med Liam och varit förbi Elias en gång.

Nu har vi bestämt oss för vart vi ska resa. Det blir Turkiet, Alanya, Greengarden hotel. Jag hoppas verkligen att de blir lyckat. Så på måndag ska vi iväg och sätta in pengar och boka resan.

dagen

Imorse vid halv 9 gick jag och grabbarna ut för att plocka hallon. Vi plcokade ett tag och lekte en stund. Sen gick vi förbi Liam och Daniel och frågade om dom ville följa med ut och plocka hallon. Dom höll precis på att göra sig i ordning för att gå ut och plocka hallon dom också. Så vi slog följe och gick en sväng och hittade massor med hallon. Så nu har jag en bunke full!

Sen gick vi hem till vår gård och lekte en sväng. Johanna kom förbi en sväng innan de va dags för lunch. Efter att Emil sovit middag gick vi upp till deras gård och lekte lite. Så var de dags att gå hem och göra middag. Efter middagen lekte vi och skrattade massor. Sen kastade jag ungarna i badet. När dom badat klart va de gröt, välling och lägg dags för Emil. Snart är de även dags för Anton att lägga sig. Jag ska sitta uppe och vänta på Tobbe sen går jag till K-stugan och börjar duka inför festen.

glad

på en månad har jag gått ner 2 kg i vikt, det känns så SKÖNT. Snart är alla extra kilo borta! Nu har jag 8 kilo kvar sen är jag HELT nöjd med min vikt. Så i mars ska de va uppnått. Med tanke på att jag gått ner 11 kg på 7 månader borde inte 8 kg på 8 månader va omöjligt, även om jag vet att de går segare på slutet. Men de e bara att kämpa på!

Stress

Det har varit ett per hektiska dagar, därav ingen uppdatering i bloggen. Jag har städat, tvättat, bakat, tagit hand om ungar, handlat inför festen osv. Från morgon till sent på kvällen har jag kämpat på. Nu är de bara slutspurten kvar. VAD skulle jag göra utan min kära Mimmi?

Imorgon ska jag och Mimmi fixa köttet. På kvällen ska jag och ev. Emma till K-stugan och duka medans snälla Johanna sitter här medans barnen sover. Så det blir en relativt lugn dag imorgon. Men på fredag, då blir det hektiskt...för att inte tala om lördagen.

oOoOo

Igår hade vi fixar dag. Jag skurade köket så nu är ALLT rent. Jag lyfte till och med av luckorna för att kunna skura karmar och luckor ordentligt. Lotta ringde till Tobbe och frågade om hon fick sova här, så de gjorde hon. Vi tvättade, nattade Emil och lagade mat. Sen blev de läggdags för Anton. Då slog vi oss ner i soffan och tog de lite lugnt. Rätt som de va kom jag på att jag hade tvättstugan. Då var klockand 20.58 och eftersom att vi har tidlås på tvättstugan kan man inte komma försent. Så jag och Tobbe sprang ut och hann tack och lov i tid, annars hade ju våra kläder blivit inlåsta.

Sen gick Tobbe och la sig, jag och Lotta stannade uppe och snackade massa skit. Tobbe klev upp halv 5 och for iväg till jobbet. Jag och grabbarna vaknade halv 8 och gick och åt frukost. Sen vaknade Lotta och vi drack kaffe. Emil gick och sov middag sen körde vi hem Lotta. Vi stannade hos henne en stund och drack ytterligare en kopp kaffe. Så for vi hem och åt mat. Nu håller jag på och tvätta och städa sakta men säkert. Jag gör de sista i köket. Skurar lister m.m så snart är de riktigt riktigt rent där inne.


furuvik

I torsdags fick jag lite sovmorgon. Vi hade redan dagen innan bestämt att vi skulle hitta på något eftersom att de va sista lediga dagen samt att dom lovat fint väder. När jag vaknade bestämde vi oss för att åka till furuvik. Jag ringde mamma och hörde om hon och Sonny ville med, det ville dom. Så vi packade grejer och Tobbe och barnen åkte hem till mamma. Jag tog volvon och åkte och tankade och köpte barnmat. Sen åkte jag hem till mamma och vi for iväg.

Väl framme hade vi sån tur att dom precis öppnat en ny parkering alldeles framme vid entrén så vi va andra bilen som fick åka in där. När vi kom in i parken såg vi en tjej som var utklädd till ett träd. Hon log och pussade mot grabbarna och Anton vart mäkta inponerad. Sen gick vi och kikade på Aporna, ormarna, spindlarna m.m. Sen gick vi vidare mot flod färden som jag, Tobbe, Sonny och Anton åkte. Anton tyckte att de va häftigt att "åka båt". Vi gick vidare och kikade på kameler och kängrur.

Sen kom vi fram till tivolit. Anton och jag åkte några karuseller och Tobbe tog med Sonny på ett åk. Sen gick vi till vattenparken och badade. Så va de dags att åka hem över.

Fredagen bestog av städning för min del och Jobb för Tobbe. När Tobbe kom hem kikade Mimmi förbi och vi planerade lite inför festen. Det blir nog skit bra. Sen åkte vi iväg och handlade lite. När vi kom hem lagade vi mat och sen vart de tv mys med Anton.

Idag har jag och Anton pysslat. Vi har målat, klippt och klistrat. Sen plockade han fram degen så vi "degade" lite också. Nu är de snart lunch och sen ska jag städa lite innan Tobbe kommer hem.

ny dag

En ny dag idag. Jag har SKIT ONT i ryggen, jag tror de är för att jag bar Anton en massa igår. Tobbe klev av imorse så nu börjar fri veckan.

Jag ska jobba på onsdag, bara 4 timmar. Men sen ska jag hem till mamma och hjälpa henne att måla om i hallen och köket. På fredag kliver Tobbe på igen. Då jobbar han 6-14 hela helgen, mån-tis 14-22.

Sen drar han ner till Tyskland på onsdag. Sen blir de att fixa allt inför festen, jag kommer iof att fixa en del innan också. Sen hjälper ju underbara Mimmi till också =)




söndag

Imorse lekte jag, Anton och Emil med bil garaget. Anton försökte lära Emil att gå, för han ville ha någon att springa ikapp med.=)

Sen väckte jag Tobbe och vi fixade lite mat. Jag gick och vilade efter maten, de var riktigt välbehövligt. När jag vaknade talade Tobbe om att hans mamma och syster skulle komma förbi. Så jag hoppade in i duschen en snabbis.

Vi drack lite kaffe sen gick vi upp till K-stugan och mötte Bosse. Jag och Tobbe dansade medans Lotta och Ann passade kidsen. Bosse tyckte att vi blivit duktiga och kände sig nöjd med oss. Så de blir kanske ett tränings pass till och då med bara Mimmi, sen är vi redo =) Självklart måste vi öva lite hemma också.

När vi kom hem fick grabbarna mat och sedan slängde jag ner dom i badet. Dom plaskade och plaskade. Jag satt på pallen bredvid badkaret och höll Emil i ena handen med stäng duschdrapperi imellan och blev endå pissblöt.

Dom senaste kvällarna har Emil vaknat en timme efter att han gått och lagt sig och varit jätte ledsen i ca 30 min. Jag antar att de e för att han lägger sig så tidigt, han lägger sig redan vid 6. Så idag pinade jag honom att vara vaken tills halv 7. Så vi får se om de funkar. Han har ju alltid somnat duktigt och sovit hela natten så jag tror inte att de ska va några problem. Han börjar ju bli stor så 6 är ju kanske lite tidigt.

Nu ligger båda grabbarna och jag ska snart gå och väcka Tobbe. SEN mina vänner ska jag ta en cider på altanen =)

söndag.

Ja, dagen har precis startat. Anton har kört lite radiobil och käkat frukost. Emil har härjat runt på golvet en stund. Jag har avverkat 2 cigg och en kopp kaffe.

Det är skit väder idag och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på idag. "Måla med penslorna" kanske? Någonting pyssligt får det bli iaf. Tobbe ska ju sova tills 11 eller så, så någonting måste vi sysselsätta oss med.

Inatt är sista natten för Tobbe, sen kliver han av.

lördag

Idag har jag haft en bra dag. Imorse gjorde jag och grabbarna oss iordning och gick ner till bojsen beach för att provköra en radio bil - sak. Istället för däck har den "plutoner" som är skruvformade. Så den kan köra i gräs, sand, snö och i vattnet. Det var riktigt mysigt och Anton var helt till sig.

Vi gick hem och hämtade bil nycklarna och åkte och hämtade upp mamma. Vi körde henne till huset för att hämta lite grejer. Så åkte vi hem till henne och Sonny och fikade ute på gräsmattan.
Sen tog jag barnen och åkte hem och väckte Tobbe. Lagomt tills han kvicknat till va de dags för mig att dra iväg på massage. SÅ SKÖNT!

Efter massagen åkte jag hem och packade in skrivbord och bord i bilen och åkte åter igen till mamma. Hon hade glömt bort att jag skulle komma så hon och Sonny var på väg ner på stan. Så jag körde ner henne och handlade de dom skulle.

När vi kom tillbaks packade vi ur bilen och monterade ihop sakerna. Dom fick åka med mig upp till Ica maxi, sen drog jag ner till varpan och mötte upp Tobbe och grabbarna och Johanna, Daniel och Liam. Vi åt lite pizza och sen va de dags att åka hem. Emil skulle läggas och Tobbe skulle vila en stund innan jobbet. Anton fick följa med Johanna, Daniel och Liam ner till bojsenbeach en stund.

Jag hann precis lägga Emil innan dom kom tillbaks, Anton fick vara kvar ute på gården en stund. Så gick jag och väckte Tobbe och vi bar upp lite grejer på vinden (som Tobbe skulle burit upp för typ 2 månader sen).

Tobbe for på jobb och Anton gick och la sig. Jag har hängt tvätt och pratat med Lotta i telefon i säkert en timme, om inte mer =)



Jag börjar få panik över festen som komma skall, det kommer att spåra ur. Våra släkter är inte att leka med och tillsammans och med alkohol inblandat är det som gjort för bråk. Jag har setat och funderat på vilka som troligtvis ryker ihop med vilka. Listan är LÅNG och kors och tvärs, men jag hoppas att detta bara är noja och att alla kommer att vara glada för vår skull.

SEN kommer vi ju till det faktum att vi gifte oss i smyg och jag vet att många är sura över det. Så jag och Tobbe kommer säkert få oss en och annan avhyvling också.?!

Jaja, hur som helst så kommer de nog att sluta som i Jalla Jalla, med det undantaget att jag och Tobbe faktiskt gift oss. Det är det viktigaste!



flytt

Dom senaste dagarna har jag varit hemma hos mamma och hjälpt henne med att packa inför flytten. Igår åkte jag och barnen dit vid 2 och sedan stannade vi tills 23.30 eller något sådant. Så idag körde vi alla grejer (nästan). Fullt ös hela dagen med andra ord.

Mamma passade Emil medans jag, Tobbe, Sonny och Anton körde och packade flyttsläp. Anton var "jobbar killen" och var välldigt duktig att hjälpa till. Nu ligger grabbarna och Tobbe sover en skvätt för att snart kliva upp och åka till jobbet. Själv ska jag strax bege mig ner till preem och handla en påse chips och kanske en flaska läsk som jag kan smälla i mig framför TVn.

Imorgon åker jag och barnen ev. tillbaks till mamma och hjälper till. Sen ska jag iväg och få massage, de är riktigt välbehövligt kan jag lova. Det ska bli as NICE!


vals

idag var vi och dansade vals igen, de börjar kännas rätt skapligt nu. Så nästa träning blir med höga klackarna :) Tack så jätte mycket Mimmi och Bosse som tar er tid att hjälpa oss. Trode helt seriöst inte att jag och Tobbe skulle klara det här, men de verkar som att de kommer att gå ihop :P

Efter dansen gick vi hem och kastade Emil i säng. Förresten så lärde han sig att vinka idag, han vinkade hejdå till Mimmi flera gånger =). Sen fixade vi tacos, de va mumma =)

Nu sover alla tre grabbarna och de borde jag också göra, men jag bestämde mig för att ta en stund på altanen med dator och en kall cider. De är guldkant det!

helgen är slut

denna fri vecka försvann i all hast. Tobbe gick ju ut extra på torsdagen. På fredagen åkte vi till dagis och sa hejdå till alla, plockade ihop Antons saker och fikade. Kändes lite vemodigt att ta farväl och när Benita (mat tanten) kom och kramade om mig var jag inte långt ifrån tårar. Anton har gått där sen han var ett och de käns konstigt att han har slutat.

Efter dagis åkte vi till mamma och jag hjälpte henne att packa ett par kartonger. Sen for vi upp till Stefan och bytte däck, så nu slipper vi reservhjulet ;) När vi kom hem hämtade vi badkläder och gick iväg och tog ett kvälls dopp.

Lördagen spenderades på Sportys tillsammans med Ann, Elin och Melwin. Ungarna lekte och flängde runt så dom var genomblöta alla tre. På kvällen åkte vi iväg till Stensjön och fiskade lite, vi kom väl hem vid 9 snåret så de va läggadags på en gång.

Söndagen va jobb dag för min del, 10-21. Jag var SÅ trött och inte alls på humör för att jobba. Dessutom va Tobbe och Emil sjuka och med det i tankarna kändes de inte bättre att va borta hela dagen. Mina bihålor har krånglat sen i lördags och jag håller på att bli galen. Än så länge är de ingen bihåle inflammation utan de gör bara SJUKT ONT!

Idag va de jobb dags för Tobbe och jag passar på att städa lite här hemma.

RSS 2.0